Invloed op het onbewuste

De rol van ons onbewuste is sterk. Heel sterk. Zó sterk dat het voor 95-98% van de tijd richting geeft aan al ons denken en handelen.

Waarom blijven we dan toch zenden?
We weten het inmiddels al zo’n 15 jaar… en toch blijven we proberen om anderen te beïnvloeden met de scherpste argumenten, fraaie onderbouwingen, storytelling en andere ‘belangrijke’ informatie.

Stop ermee. Het heeft geen zin. We nemen onze beslissingen niet met ratio. Al geloven we graag van wel. Rationele argumenten blijken af te ketsen op het verdedigingsmechanisme dat ons besliscentrum beschermt.

Technieken om door te dringen tot het onbewuste
Er is een manier om het onbewuste van de ander te bereiken. We hebben een set van 35 verschillende communicatietechnieken ontwikkeld die door het verdedigingsmechanisme van onze gesprekspartner heen dringen. Zodat je terecht komt op de plek waar de échte besluiten worden genomen.

De winst…
Maak je je deze technieken eigen, dan oefen je effectief invloed uit op alle spelers om je heen. Je voert regie en wint sterk aan sympathie. Je regisseert gedragsverandering. De spelers percipiëren leiderschap.

“95-98% van de tijd zijn we onbewust”

Foto: Wilmar Dik